Page 1 of 1

To Upload A New Map Version!

PostPosted: 05 May 2014, 22:03
by IceDreamer
Why is this so hard to come by? I just had to fix a bunch of maps where this wasn't working properly.

'X' is your version number

Step 1: Open FOLDERNAME
Step 2: Go to MAPNAME_scenario.lua
Step 3: Change the following...

Code: Select all
map = '/maps/FOLDERNAME/MAPNAME.scmap',
save = '/maps/FOLDERNAME/MAPNAME_save.lua',
script = '/maps/FOLDERNAME/MAPNAME_script.lua',


To...

Code: Select all
map = '/maps/FOLDERNAME/MAPNAME.scmap',
map_version = X,
save = '/maps/FOLDERNAME/MAPNAME_save.lua',
script = '/maps/FOLDERNAME/MAPNAME_script.lua',


If anyone knows that I've missed something, shout, but from my tests this should give a foolproof updated map with the same name as previously.

PLEASE CAN SOMEONE STICKY THIS!

Re: To Upload A New Map Version!

PostPosted: 14 Feb 2015, 14:28
by speed2
If you were using custom textures, you have to show editor path to textures in newly renamed folder as well, otherwise you will end up with black screen.

Re: To Upload A New Map Version!

PostPosted: 23 Feb 2015, 06:08
by Gorton
Stickied finally since I can do that now..

Re: To Upload A New Map Version!

PostPosted: 15 Apr 2015, 14:40
by andybe
Thank you good sir.
I thought i had to go nuts too!

Re: To Upload A New Map Version!

PostPosted: 15 Apr 2015, 15:17
by Exotic_Retard
http://wiki.faforever.com/index.php?tit ... ap_Version
this information is also available on the wiki - with better pictures!

Re: To Upload A New Map Version!

PostPosted: 15 Apr 2015, 15:37
by Xinnony
This work ?
Just need change the map_version variable but with '000X', not 'X' only for a new version.

Exemple with v4
Code: Select all
map_version = 0004, //please follow the format with 4 digits
save = '/maps/FOLDERNAME.v'.map_version.'/MAPNAME_save.lua',
map = '/maps/FOLDERNAME.v'.map_version.'/MAPNAME.scmap',
script = '/maps/FOLDERNAME.v'.map_version.'/MAPNAME_script.lua',

Re: To Upload A New Map Version!

PostPosted: 15 Apr 2015, 17:58
by speed2
Xinnony wrote:This work ?

Yes, as it is in first post, it works 100%
Please delete code from your post so you dont consufe anyone

Re: To Upload A New Map Version!

PostPosted: 17 Jul 2015, 01:09
by Poch
Thanks for explaining this i wanted to do it when i made Green Island and had no clue how it worked :(

Re: To Upload A New Map Version!

PostPosted: 12 Nov 2016, 04:41
by EntropyWins
Thanks for explaining.

Is there a way to have a semvercompatible version?

Re: To Upload A New Map Version!

PostPosted: 12 Nov 2016, 05:27
by biass
i mentioned this here: viewtopic.php?f=53&t=12604