Blackops Project Info 5/25/2012

Forum for Blackops Featured Mods.

Moderators: lt_hawkeye, OrangeKNight, ExavierMacbeth

Re: Blackops Project Info 5/25/2012

Postby Uveso » 25 Jun 2019, 07:32

BlackSensualist wrote:For instance, T3 engineers were able to build all experimentals, when I was under the impression that you had to build a quantum gate and then build sACU before you could build experimentals.

Engineers can build Tech4 (Experimentals) from the beginning.
I also checked the blueprint categorie to be sure.
As example the categories from the Experimental Assault Bot (BEL0402):
Code: Select all
Categories = {
        'PRODUCTSC1',
        'SELECTABLE',
        'BUILTBYTIER3ENGINEER',
        'BUILTBYTIER3COMMANDER',
        'BUILTBYTIER4COMMANDER',
        'UEF',
}

So the experimental can build by Tech3 Engineer (including subcommanders) and Tier3+4 ACU's (Tech upgrade 2 or 3)

BlackSensualist wrote:T3 hydrocarbons were actually more expensive than T3 Pgens and took longer to build.

Tech3 UEF Energygenerator:
Masscost: 3240
Buildtime: 02:01
EnergyOutput: 2500

Tech3 Bo Hydrocarbon
Masscost 3000
Buildtime: 01:28
EnergyOutput: 3000

Also if i look at the latest changelog:
http://content.faforever.com/patchnotes/3704.html
T3 Pgens wheren't changed.

Maybe i missunderstand you but the Hydro is cheaper, faster to build and has more energyoutput.
User avatar
Uveso
Supreme Commander
 
Posts: 1601
Joined: 11 Dec 2015, 20:56
Location: Germany
Has liked: 60 times
Been liked: 253 times
FAF User Name: Uveso

Re: Blackops Project Info 5/25/2012

Postby BlackSensualist » 25 Jun 2019, 17:28

I'm playing right now and the T2 hydrocarbon takes 5 minutes and 20 seconds for a T2 UEF engineer to build, costs 1,000 mass and 24,750 energy. The T2 power generator takes 2 minutes and 55 seconds to build, costs 1,200 mass and 12,000 energy. So the hydrocarbon takes much longer and costs twice the energy.

If it helps, I'm playing with BlackOps ACUs, Experimental units, and BlackOps Unleashed, all from the mod vault. No other gameplay changing mods that I know of.
BlackSensualist
 
Posts: 6
Joined: 15 Jun 2019, 22:30
Has liked: 0 time
Been liked: 0 time
FAF User Name: BlackSensualist

Re: Blackops Project Info 5/25/2012

Postby Uveso » 25 Jun 2019, 19:31

Well i looked at all powergenerators and hydrocarbons:

Code: Select all
T1  M:75     E:750    B:00:01  +20
T1H M:160    E:800    B:00:04  +100

T2  M:1200   E:12000  B:00:21  +500
T2H M:1000   E:24750  B:00:40  +500
             E:15960           +550

T3  M:3240   E:57600  B:01:08  +2500
T3H M:3000   E:74250  B:00:49  +3000
                      B:01:23


I would change 3 values.

Reducing the energycost for building a T2 Hydrocarbon.
A T3 hydro costs 33% more then a t3 Power generator,
so we could set 15960 (1200+33%) as masscost for the T2 Hydro
We could also increase the poweroutput by 10% because all hydros have more poweroutput then the powergenerators.

And we should also increase the buildtime for the T3 hydrocarbon.
Build time difference between T1 PG and T1 HC is 400 %
Build time difference between T2 PG and T2 HC is 100%
So we could use 25% more buildime for the T3 HC.

What do you think ?
User avatar
Uveso
Supreme Commander
 
Posts: 1601
Joined: 11 Dec 2015, 20:56
Location: Germany
Has liked: 60 times
Been liked: 253 times
FAF User Name: Uveso

Re: Blackops Project Info 5/25/2012

Postby BlackSensualist » 29 Jun 2019, 05:35

That sounds better yeah. In terms of keeping it consistent with how hydrocarbons are in the base game, at least.
BlackSensualist
 
Posts: 6
Joined: 15 Jun 2019, 22:30
Has liked: 0 time
Been liked: 0 time
FAF User Name: BlackSensualist

Re: Blackops Project Info 5/25/2012

Postby OxciVi » 05 Jul 2019, 15:38

Hey guys,
I've played this mod for the first time like years ago. In one of the previous version, the experimental bot inquisitor from the aeon was a sniper bot but I can't find any version of this mod featuring this old unit.
Does anyone have back ups from previous blackops mod versions ?

unit description : " T4 Sniper Bot - Inquisitor Experimental Sniper unit, fires a very large beam that causes a buildup of energy at the target point, the energy is then detonated causing an explosion which destroys the target area."
OxciVi
 
Posts: 1
Joined: 05 Jul 2019, 15:31
Has liked: 0 time
Been liked: 0 time
FAF User Name: Oxcivi

Re: Blackops Project Info 5/25/2012

Postby Uveso » 05 Jul 2019, 17:45

Hello OxciVi,

welcome to FAForever!


The T4 Sniperbot (unitID XAL0401) is only available in very old versions of the Black Ops Unleashed mod.
Found the last version of this bot in Unleashed version 3.2

Please have in mind, this version does not work with the FAForever game version!

I uploaded the mod for you here:
http://faforever.uveso.de/forum/BlackOpsUnleashedv32.zip

Just in case you can't live without this unit, and you want to play FAforever,
then we could extract the bot from the old mod version and build a mod only with this bot,
or maybe add it to the Black Ops ExUnits mod.

Greetings, Uveso.
User avatar
Uveso
Supreme Commander
 
Posts: 1601
Joined: 11 Dec 2015, 20:56
Location: Germany
Has liked: 60 times
Been liked: 253 times
FAF User Name: Uveso

Re: Blackops Project Info 5/25/2012

Postby MrTBSC » 05 Jul 2019, 19:31

Uveso wrote:Hello OxciVi,

welcome to FAForever!


The T4 Sniperbot (unitID XAL0401) is only available in very old versions of the Black Ops Unleashed mod.
Found the last version of this bot in Unleashed version 3.2

Please have in mind, this version does not work with the FAForever game version!

I uploaded the mod for you here:
http://faforever.uveso.de/forum/BlackOpsUnleashedv32.zip

Greetings, Uveso.


... what´s wrong with it that it isn´t in the new versions? ballancereasons or is it buggy?
do the new blackops versions work with steam FA or only FAF?
MrTBSC
Avatar-of-War
 
Posts: 117
Joined: 07 Sep 2016, 20:12
Has liked: 11 times
Been liked: 6 times
FAF User Name: Mr.TBSC

Re: Blackops Project Info 5/25/2012

Postby Uveso » 06 Jul 2019, 07:44

MrTBSC wrote:... what´s wrong with it that it isn´t in the new versions? ballancereasons or is it buggy?
do the new blackops versions work with steam FA or only FAF?


The Unit is still in the new BO version, but has other weapons. So it was redesigned.
I don't know, why this change was made.

The new Black Ops versions called "Black Ops FAF" are only working on FAF.
(that's why they have FAF in the name)
User avatar
Uveso
Supreme Commander
 
Posts: 1601
Joined: 11 Dec 2015, 20:56
Location: Germany
Has liked: 60 times
Been liked: 253 times
FAF User Name: Uveso

Re: Blackops Project Info 5/25/2012

Postby IceDreamer » 08 Jul 2019, 08:11

Small update. I've been very busy with work, but recently got a bit of time to smash some code out. It's gonna be a while until the next major update, but on the table are a few things:

- Significant code refactor to reduce complexity and size of the mod
- Bugfixes
- Address larger balance issues
- Combine Unleashed, ACUs, and Experimental Weapons into a single mod
IceDreamer
Supreme Commander
 
Posts: 2595
Joined: 27 Dec 2011, 07:01
Has liked: 138 times
Been liked: 478 times

Re: Blackops Project Info 5/25/2012

Postby DDDX » 22 Jul 2019, 12:26

2 questions. Where would one obtain said mod update, and why does it appear as an "Unknown sim mod" in FAF?
Check out my 2 maps: "Survival_Mayhem&BO_3d_v1" "Survival_Mayhem&BO_3d_RPG"
as well as my mod: "Survival Mayhem&BO balance"
-- let me know of any bugs or issues regarding those 3.
DDDX
Avatar-of-War
 
Posts: 154
Joined: 21 Mar 2016, 16:13
Has liked: 18 times
Been liked: 13 times
FAF User Name: DDDX

PreviousNext

Return to Blackops

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest