No Sound in the Lobby& in Game

Troubleshooting of problems with Forged Alliance Forever.

Moderator: DukeOfEarl

No Sound in the Lobby& in Game

Postby Rengaru » 31 Dec 2016, 17:43

Hello, :)

I have no sound in FA anymore when I start it with FAF.
However if I launch the game with the SupremeCommander.exe everything is fine.
I didn't play since the end of August 2016 and back then everything was alright.

I recorded a little video to showcase it:

yt /watch?v=8UrlHN1-G98

(I am not allowed to post links)

0:40 FAF launch 1:00 SC.exe launch

I tried different soundcards in stereo mode (Realtek onboard & SoundBlaster Omni)
I reinstalled FAF
I tried the alpha FAF launcher
I resetted all settings in FAF
& I deleted the game.prefs file

..but nothing helped so far. :(

Does anyone have an idea of how I could fix it ?

Thanks
Attachments
replay.log
(129.99 KiB) Downloaded 7 times
game.log
(121.74 KiB) Downloaded 6 times
forever.log
(387.37 KiB) Downloaded 4 times
Last edited by Rengaru on 31 Dec 2016, 17:48, edited 2 times in total.
Rengaru
 
Posts: 3
Joined: 31 Dec 2016, 17:20
Has liked: 0 time
Been liked: 0 time
FAF User Name: RandomRene

Re: No Sound in the Lobby& in Game

Postby Rengaru » 05 Jan 2017, 00:09

oki I also tried:

reinstalling FA
uninstalling Sound Drivers
tried one more external soundcard
checked if the sound is passthroughed via HDMI

some other things too, bot nothing fixed it o:

in the game.log there is always standing this:
info: Hooked /lua/userInit.lua with /schook/lua/userInit.lua
info: Hooked /lua/globalInit.lua with /schook/lua/globalInit.lua
info: MD5 of global settings: 6d164112cb40b8236e1a2e0c4c7c814f
warning: SND: Error initializing audio engine.
Invalid data

however this doesn't help me alot

the only things that have changed ever since august, are windows 10 updates, i54460->xeone3 1230v3 upgrade and some faf updates
Rengaru
 
Posts: 3
Joined: 31 Dec 2016, 17:20
Has liked: 0 time
Been liked: 0 time
FAF User Name: RandomRene

Re: No Sound in the Lobby& in Game

Postby Rengaru » 10 Jan 2017, 21:16

The inGame lobby creates a whirring in my monitor. Maybe the sound is actually passthroughed the HDMI port. Very Strange.

The whirring only occurs when the Lobby is in Fullscreenmode.

ps: idk what's wrong but the sound is definetly not send through hdmi
Last edited by Rengaru on 18 Feb 2017, 09:56, edited 1 time in total.
Rengaru
 
Posts: 3
Joined: 31 Dec 2016, 17:20
Has liked: 0 time
Been liked: 0 time
FAF User Name: RandomRene

Re: No Sound in the Lobby& in Game

Postby silent » 11 Jan 2017, 22:48

Hey, I am also having troubles with sound ingame. I hear game music and some unit sounds but I dont hear build sounds, ACU walking, units firing and so on!
silent
Crusader
 
Posts: 26
Joined: 21 Jan 2013, 14:02
Has liked: 0 time
Been liked: 3 times
FAF User Name: silent

Re: No Sound in the Lobby& in Game

Postby Derek » 28 Jan 2017, 19:39

I lose sound effects now. This has happened before.

Any given sound effect will happen three times and then never again until the game engine is restarted. The music plays fine though.

I can test if it's still a problem by simply creating a game and moving the mouse past the position slot I'm in. It will make a sound indicating the cursor is over it. I scroll up and down past it a couple times and then nothing. Strange.
Derek
Crusader
 
Posts: 10
Joined: 29 Nov 2015, 21:45
Has liked: 0 time
Been liked: 1 time
FAF User Name: Derek

Re: No Sound in the Lobby& in Game

Postby Tokyto » 28 Jan 2017, 20:08

viewtopic.php?f=3&t=13623

Here is a solution. At least for some of you.
User avatar
Tokyto
Councillor - Players
 
Posts: 423
Joined: 29 May 2013, 16:39
Has liked: 350 times
Been liked: 206 times
FAF User Name: Tokyto_


Return to Tech Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests