Total Mayhem Bugs

Moderators: Uveso, burnie222

Re: Total Mayhem Bugs

Postby Uveso » 27 Aug 2017, 03:25

Hello CommisarKharne,

You are right, the game.log from the host and client should be equal.

But we have a desync here, so we can expect different logs.
And i can't check "his" mod filepath with your log ;)

Also the difference between both logs will tell us why there is a desync. (at least i hope it ^^)

I am sorry, but we need the game.log from your friends game.
User avatar
Uveso
Supreme Commander
 
Posts: 1156
Joined: 11 Dec 2015, 20:56
Location: Germany
Has liked: 41 times
Been liked: 172 times
FAF User Name: Uveso

Re: Total Mayhem Bugs

Postby Uveso » 28 Aug 2017, 21:09

Hello GarthEastwood,

Oh yeah, you should mention steam :)

game.log and "C:\ProgramData\FAForever\bin\ForgedAlliance.exe" are only available if you start Supreme Commander over the FAF lobby client.

You don't need this at the moment, but this would be the way:
Start FAForever, klick on "play" on the buttom screen, then klick "FAF" on the left screen side.
Set a password and start(host) a game. After reaching the ingamelobby, you can close the game.
All missing files should be present now.


OK, since i know you are using steam, i may have a solution for your icon problem.

Please test this new Total Mayhem version:
http://faforever.uveso.de/TotalMayhem(AllGameVersions)-v1.34.rar

And report, if you can now see your icons.

Greetings, Uveso.
User avatar
Uveso
Supreme Commander
 
Posts: 1156
Joined: 11 Dec 2015, 20:56
Location: Germany
Has liked: 41 times
Been liked: 172 times
FAF User Name: Uveso

Re: Total Mayhem Bugs

Postby Sirzento » 28 Aug 2017, 21:45

Hey,

I was playing a few rounds, or we tried, with my friend and a sorian KI. But if we have this mod enabled, the second we join the game the first "desync" warning pops up but its pretty stable after that.

After 10-15min we get spammed with this warnings and everything is desync'ed.
Without the mod not a single "desync" warning comes up in 2h.

I have played this mod with a few other mods befor but not in FAF and there everything was stable (except the slowdown in late game).

did I do something wrong? I played with the 1.33 Version.
Shall I post my log too?
Sirzento
 
Posts: 2
Joined: 28 Aug 2017, 21:23
Location: Germany
Has liked: 1 time
Been liked: 0 time
FAF User Name: Sirzento

Re: Total Mayhem Bugs

Postby Uveso » 29 Aug 2017, 03:24

Hello Sirzento,

From the first desync, the game is no longer sync with other players.

Desyncs are mostly wrong files, mod or game version.

Please try first the game without any mod. This way we can be sure, it's not the FAF game installation.

Then check FAF with only Total mayhem activated. If you now get desyncs, post the game.logs.
User avatar
Uveso
Supreme Commander
 
Posts: 1156
Joined: 11 Dec 2015, 20:56
Location: Germany
Has liked: 41 times
Been liked: 172 times
FAF User Name: Uveso

Re: Total Mayhem Bugs

Postby GarthEastwood » 29 Aug 2017, 20:55

Uveso wrote:Hello GarthEastwood,

Oh yeah, you should mention steam :)

game.log and "C:\ProgramData\FAForever\bin\ForgedAlliance.exe" are only available if you start Supreme Commander over the FAF lobby client.

You don't need this at the moment, but this would be the way:
Start FAForever, klick on "play" on the buttom screen, then klick "FAF" on the left screen side.
Set a password and start(host) a game. After reaching the ingamelobby, you can close the game.
All missing files should be present now.


OK, since i know you are using steam, i may have a solution for your icon problem.

Please test this new Total Mayhem version:
http://faforever.uveso.de/TotalMayhem(AllGameVersions)-v1.34.rar

And report, if you can now see your icons.

Greetings, Uveso.


Aha I see, being new to this FAF client I'd not noticed you could run the game in a different way like this, TotalMayhem 1.3.3 works perfectly (as far as I can see) when run through the client. I have downloaded this 1.3.4 as well and will test it out under the Steam installation of the game also!
GarthEastwood
Crusader
 
Posts: 10
Joined: 06 Aug 2017, 00:39
Has liked: 2 times
Been liked: 0 time
FAF User Name: GarthEastwood

Re: Total Mayhem Bugs

Postby GarthEastwood » 31 Aug 2017, 21:32

Hi Uveso,

I've given that v 1.3.4 a try, but it is unfortunately still doing the same thing with the placeholder icons when run through the Steam SC:FA app.
GarthEastwood
Crusader
 
Posts: 10
Joined: 06 Aug 2017, 00:39
Has liked: 2 times
Been liked: 0 time
FAF User Name: GarthEastwood

Re: Total Mayhem Bugs

Postby Uveso » 01 Sep 2017, 06:17

Hello GarthEastwood,

can you post a game.log with only Total Mayhem enabled as mod ?

greetings, uveso.
User avatar
Uveso
Supreme Commander
 
Posts: 1156
Joined: 11 Dec 2015, 20:56
Location: Germany
Has liked: 41 times
Been liked: 172 times
FAF User Name: Uveso

Re: Total Mayhem Bugs

Postby GelbanDerReihe » 06 Nov 2017, 00:37

Hi there,

my (our) problem shows as follows:

When using the Total Mayhem Mod (, regardless if downloaded via FAF-Vaults or from the link in the main Thread here in the forums) buildings that are being upgraded do not simply upgrade themselves, they build the T2/T3 version on top of themselves and once they are finished, they block production for both/all the buildings built in the same place.
This goes for ANY bulding that can be upgraded.

I have found a workaround by simply reclaiming or destroying the not needed building, but not only is it annoying. It's also not possible for AI to overcome this issue.

Ever heard of it?

EDIT#1: using V1.34 does not help. I think the problem is somewhere in my installation. I use the Steam Version Supreme Commander Forged Alliance and connected FAF to it.
EDIT#2: well, i found a simple solution. I just deleted EVERY Mod in the SCFA folders AND the Document folders, then installed Total Mayhem 1.34 first. And it works without bugs so far!
GelbanDerReihe
 
Posts: 1
Joined: 06 Nov 2017, 00:29
Has liked: 0 time
Been liked: 0 time
FAF User Name: GelbanDerReihe

Re: Total Mayhem Bugs

Postby JimBeamJr » 13 Nov 2017, 18:14

I have the same problem as GelbanDerReihe where every single upgrade-able building builds a separate entity on top of itself rather than being replaced, such as a T1 factory building a T2 factory inside of itself when instructed to upgrade, and this does make playing with this mod a real problem.

I tried GelbanDerReihe's solution of deleting every single mod but it does nothing to fix it, i tested this in a campaign mission and a sandbox game, it would help to know what might be causing it.

I attached the game.log of the sandbox game where i spawned in resources, then built a factory and produced the glitch.

I am using the steam version, if that is important at all.

EDIT1: after toying with the 1.34 version i got it to work, might've been an older version problem.
EDIT2: now having a problem with the icon support mod causing the UI to break, i'm using Black Ops Icon Support v5 and it causes the build UI to be non-existent, image below, any ideas?
Attachments
supreme commander 2.PNG
supreme commander 2.PNG (265.04 KiB) Viewed 2289 times
JimBeamJr
 
Posts: 1
Joined: 13 Nov 2017, 08:43
Has liked: 0 time
Been liked: 0 time
FAF User Name: JimBeamJr

Re: Total Mayhem Bugs

Postby Uveso » 14 Nov 2017, 07:22

Hello JimBeamJr,

i don't see the game.log attached!?!

Since Total mayhem has its own icon support, it's maybe incompatible with Black Ops Icon Support.
User avatar
Uveso
Supreme Commander
 
Posts: 1156
Joined: 11 Dec 2015, 20:56
Location: Germany
Has liked: 41 times
Been liked: 172 times
FAF User Name: Uveso

PreviousNext

Return to Total Mayhem

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest